torstai 30. marraskuuta 2017

Top 10 vauvantarvike hankinnat

Koska odotin ensimmäistä lastani, eikä lähipiirissäni ollut vielä hirveästi pikkulapsia ja heidän äitejään, jolta olisi sadellut neuvoja tarvikehankinnoissa niin tukeuduin pitkälti googletteluun. Netistä löytyikin jo aika hyvin vinkkejä siihen mitä kannattaa hankkia vauvalle. Löysin muutamia blogeja, missä oli listattu tarpeelliset tuotteet ja ne sisälsivätkin hyvin paljon samoja tuotteita keskenään, mutta myös eroavaisuuksia löytyi. Tästä syystä ajattelin tehdä listan tarpeellisista tuotteista omasta näkökulmastani. Tuotteet ovat tuttuun tapaan uskollisia omalle neutraalille tyylilleni, enkä ole listannut niitä paremmuus järjestykseen vaan ihan sattumanvaraisesti. Listaamani tuotteet ovat siis olleet mielestäni tärkeitä ensimmäisten 6 kk aikana ja moni tietysti myös sen jälkeenkin.



1. Olin luullut että kaikki vauvat tarvitsevat kylpyä mutta kuulin myöhemmin, että toiset käyvät ihan vain suihkussa vauvan kanssa. Itse kuitenkin ihastuin tähän hankkimaamme ammeeseen ja koen, että se on toiminut meidän perheessä hyvin ja tyttömme pitää siinä polskimisesta. Hankin Shnuggle -ammeemme John Lewisin verkkokaupasta samalla kun tilasin muitakin vauvan tarvikkeita. Amme on meillä palvellut nyt 7 kk ja voi olla, että joudumme pian vaihtamaan ammeen suurempaan, mutta muuten olen ollut siihen hyvin tyytyväinen.


2. Koska autoa tulee meillä käytettyä vauvan kanssa suhteellisen paljon, oli myös tärkeää investoida hyvään turvaistuimeen. Meille valikoitui Maxi-Cosi Cabriofix -turvaistuin Isofix-kiinnityksellä. Valmis telakka autossa on ollut mielestäni todella kätevä, eikä tarvitse aina säätää turvavöiden kanssa. Myös meidän pikkuneiti on tykästynyt telakkaan, sillä se korottaa istuinta sen verran että siitä näkee myös hiukan maisemia. Ilman telakkaa matkustaessamme olemmekin sitten saaneet kuulla protestointia, kun istuimesta näkyykin vain auton penkit. Istuimen väriksi valitsimme klassisen mustan, jonka ajattelimme sopivan hyvin autoomme, sekä Bugaboo-rattaiden runkoon. Maxi-Cosi Cabriofix -turvaistuin oli myös siitä hyvä valinta meille, sillä siihen löytyy liitospalat Bugaboo Buffalo rattaisiimme, sekä Babyzen Yoyo -matkarattaisiimme.


3. Vaunujen hankintana on yksi tärkeimmistä hankinnoista ja usein myös yksi arvokkaimmista sellaisista. Moni puntaroi vaunujen hankinnan kanssa pitkään, mutta itselleni oli aika selvää jo ennen kuin olin perehtynyt edes vaunujen ominaisuuksiin, että Bugigset ne olla pitää. Eikä mieleni muuttunut, kun luin tuotearvosteluja ja perehdyin tarkemmin ominaisuuksiin. Itse päädyin monen muun tapaan Bugaboo Buffalo-vaunuihin siitä syystä, että ajattelin niiden soveltuvan parhaiten Suomen olosuhteisiin, niin kesällä kuin varsinkin talvella ja etenkin, kun emme itse asu aivan keskustassa. Ja jos tarkkasilmäisimmät ihmettelevät vaunujemme kuomua, niin kyllä, minä asensin sen väärin päin ja näin mentiin ensimmäiset kuukaudet ennen kuin asian tajusin, mutta hyvin toimi näinkin :). 


4. Toiset porskuttavat koko vauva-ajan ilman hoitolaukkua, mutta itse pidin siitä niin paljon, että menin hankkimaan niitä oikein kaksin kappalein. Tai no, tämä harmaa versio tuli rattaiden mukana, joten sitä ei lasketa. Ensimmäiset kuukaudet käytin tätä Bugaboo-rattaiden mukana tullutta hoitolaukkua, joka hoiti asiansa kyllä ihan hyvin, mutta mustan tikatun hoitolaukun nähtyäni, tiesi se menoa tälle laukulle. Lisää uudesta hoitolaukusta ja sen sisällöstä voit lukea täältä.


5. Hoitopöytiä meiltä löytyy itse asiassa kaksin kappalein, ylä- ja alakerrasta. Koska vaippoja joutuu vaihtamaan usean kerran päivässä ja suhteellisen pitkän ajan, on hyvä investoida hoitopöytään. Meille valikoitui Ikean ihan perus hoitopöytä, jonka jalat maalattiin valkoiseksi, jotta se miellyttäisi omaa silmää enemmän. Mitään suuria summia en ollut valmis laittamaan tähän kapistukseen, joten olin hyvin tyytyväinen tähän Ikean versioon.


6. Babys Only -lämpöpussin tilasin Pikku Vanilja -verkkokaupasta, jonka Instagram-tiliä olen seurannut siitä lähtien kun tulin raskaaksi. Tämä lämpöpussi oli niin minun tyyliseni, että laitoin sen heti tilaukseen. Koska Suomen kesä oli niin kylmä, ei tämä lämpöpussi ollut yhtään liikaa vaunuissa edes kesällä. Pussi on edelleen meillä käytössä, mutta nyt on Joulupukille tehty tilaus Bugaboo rattaisiin sopivasta pussista, sillä tämä ihanuus on jäämässä meille pieneksi.


7. Patjan suojus on yksi vauvan tarvikkeista, mikä ei ehkä ole se kaikkein kaunein tuote, mutta omalla kohdallani sitäkin tarpeellisempi. Olen lukenut muiden listauksia ja huomannut, että kaikki eivät ole kokeneet suojaa erityisen tärkeänä, mutta tämäkin siis riippuu omasta tilanteesta. Itse käytin sitä ennen synnytystä sängyssä, varmistaakseni että jos lapsivesi tulisi yöllä niin sänky ei likaantuisi, myös myöhemmin lapsen sänkyyn laitettiin suoja vahinkojen varalta. Tällaisia vahinkoja meillä ei kuitenkaan sattunut, joten olisimme ehkä pärjänneet näissä tilanteissa ilmankin. Kun lapseni syntyi ja aloin imettää häntä, niin maitoa omalla kohdallani tuli niin runsaasti, että ilman suojusta olisi sängyt ja sohvat ja missä sitä nyt ikinä imettikin olleet litimärät. Eli olen siis tarvinnut suojusta päivittäin ainakin ensimmäiset 6 kk. Olen kokeillut useita suojia, mutta Ikean Len-patjansuojus on ollut mielestäni paras ja niitä meiltä löytyykin useita. 


8. Stokken Tripp Trapp -syöttötuoli newborn osalla on ollut meillä käytössä jo ihan vauvasta asti ja se vaihdettiin baby set versioon joskus 6,5 kk ikäisenä. Meillä ei koskaan ollut sitteriä käytössä, mutta emme sitä jääneet hirveästi kaipaamaankaan, kun tyttö tykkäsi istuskella tuossa syöttötuolissaan. Meillä siis lapsi on osallistunut ruokailuhetkiin pöydän ääressä heti syntymästään lähtien.


9. Unipesä on ollut meillä todella paljon käytössä. Aluksi se oli mukana rattaissa, kun tuntui että pieni hukkuu niihin, mutta myöhemmin se on ollut suurimmaksi osaksi sohvalla jottei lapsi kierähtäisi sohvalta lattialle. Unipesä on meillä vieläkin käytössä (7 kk ikäisenä), sillä kokonsa puolesta se käy edelleen lapsellemme, mutta enää häntä ei voi jättää siihen ilman vahtimista sillä laidat eivät enää pidättele häntä (hidastavat tosin vähän menoa).


10. Harsot ja viltit ovat saaneet meillä myös paljon käyttöä. Harsot soveltuvat kaikkeen, pyyhkimiseen, suojaamiseen, alustaksi yms. Harsoja on vain hyvä aina olla mukana. Meidän harsot on hankittu Zara Homesta, John Lewisilta ja Ikeasta, mutta niitä voi ostaa mistä vaan vauvan tarvikkeita myyvästä liikkeestä. Myös viltit on meillä olleet tarpeellisia, sillä niihin on helppo peitellä lapsi hänen väsähdettyä ja ne myös lämmittävät tarvittaessa. Meillä on ollut käytössä brittiläisen Trotters -lastevaateliikkeen kashmir-viltti joka on mielestäni kaikkein paras ja kaunein viltti minkä tiedän, eikä se ollut yhtään liian kuuma edes meidän Suomen kesässä. Vähän ohuemman viltin roolia meillä on pitänyt H&M:n valkoinen puuvillainen viltti tai oikeastaan kaksi sellaista, sillä kun toinen on käytössä on toinen pesussa.

Vaikka tämä listaus olikin top 10 -hankinnat, niin on minun vielä mainittava nopeasti muutama tuote, jotka eivät nyt mahtuneet viralliseen osioon. Meillä siis nukkumiseen oli käytössä kehto ensimmäiset 6 kk ja koin sen todella hyväksi sängyksi pienelle vauvalle. Kehtoa oli myös helppo kuljettaa kantokahvoista meidän ala- ja yläkerran välillä, niin että vauva saattoi nukahtaa kummassa kerroksessa tahansa. Toinen tuote minkä koin erittäin hyödylliseksi, jos siis matkustaa vastasyntyneen kanssa oli vaunukopallinen malli Babyzen Yoyo -matkarattaista. Ilman niitä kentällä liikkuminen olisi voinut olla tuskaa, sillä meidän lapsi ei ihan pienenä viihtynyt kantorepussa. Jos ei kuitenkaan matkusta vauvan kanssa ensimmäisten 6 kk aikana niin silloin tämä vaunukopallinen malli ei todennäköisesti ole tarpeellinen hankinta.



Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti