perjantai 22. syyskuuta 2017

Hoitolaukku ja sen sisältö

Hoitolaukku kuuluu tuoreen äidin vakiovarustukseen. Omistit sitten virallisen hoitolaukun tai kuljetit vauvan tavaroita omassa käsilaukussasi, niin vauvan tarvikkeet kulkevat mukanasi melkein minne vain menetkin. Itse olen päätynyt kuljettamaan vauvan tavaroita sille erikseen varatussa laukussa, jolloin ne ovat aina valmiina eteisessä pakattuna, kun niitä tarvitaan mukaan. Itse suosin hoitolaukussa, niin kuin muussakin pukeutumisessani klassista tyyliä ja siksi laukukseni valikoitui Ask Scandinavian musta tikattu hoitolaukku, johon olen ollut hyvin tyytyväinen.


Hoitolaukun sisältö vaihtelee tietenkin vauvan tarpeiden ja iän mukaan, mutta nyt listailin, mitkä olen itse kokenut tarpeellisiksi tavaroiksi hoitolaukkuun 4,5 kk ikäisen lapseni kanssa. Hoitolaukun sisältöön vaikuttaa myös se, kuinka pitkälle visiitille ollaan menossa, mutta alla nyt aika laajasti ne tarvikkeet mitä meillä pidetään pääsääntöisesti mukana laukussa.


Neuvolakortti: Kulkee aina laukussa mukana ja näin varmistan että muistan ottaa sen myös neuvolaan mukaan.
Tutit ja suojakotelo: Tutit pysyvät puhtaampina suojakotelossaan, kun eivät pyöri laukunpohjalla. Meillä tosin tutteja ei hirveästi tarvita, mutta aina välillä niitä on yritetty tarjota.
Lelu: Vauvan viidytystä varten on hyvä olla joku lelu aina mukana.
D-vitamiini ja lusikka: Muutamaa tuntia pidemmille reissuille on hyvä ottaa tipat mukaan, että ne muistaa antaa lapselle. Lusikka on meillä toiminut tippojen syöttämisessä. 
Tuttipullo ja maidonkorvike: meillä vauva on vielä täysimetyksellä, joten näitä ei hirveästi vielä ole tarvittu, mutta varmuuden varalta ne kulkevat mukana.
Vaihtovaatteet: Vaihtobody ja terälliset housut on hyvä pitää mukana vahinkojen varalta. Myös pipo kulkee mukana, viileämmän sään yllättäessä.



Harsot: Näitä tarvitaan aina, puklaamiseen, kuolaamiseen, aurinkosuojana... you name it.
Vaipanvaihtoalusta ja suojapussi: Kovemmilla alustoilla on mukavampi vaihtaa vaippa kun saa vauvan selän alle vähän pehmikettä. Auttaa myös lämmön eristämisessä, jos alusta on hirveän kylmä.
Paksumpi viltti: Tätä käytän tarvittaessa lisäpeittona tai vieraisilla vauvan alla alustana.
Pyykkipojat: Näillä on hyvä kiinnittää esim. harso tarvittaessa vaunujen kuomuun aurinkosuojaksi. Värikoordinoidut tietenkin;).
Tuttinauha: Jotta tutti ei häviä on se hyvä laittaa narun päähän. Niin kuin tutitkin, tämä on meillä ollut vähällä käytöllä.


Vaipat: Nämä eivät tarvitse sen enempää esittelyä.
Kosteuspyyhkeet pepulle, sekä käsille ja kasvoille: Koska juoksevaa vettä ei ole aina tarjolla, on kosteuspyyhe hyvä vaihtoehto pepun puhtaaksi saamiseen. Käytän myös kasvoille ja käsille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä pahimpien sotkujen siivoamiseen.
Kertakäyttöinen vaipanvaihtoalusta: Aina lastenhoitohuoneet eivät ole hirveän siistejä, joten on mukava laittaa pöydälle kertakäyttöinen alusta, jonka päälle voi vauvan laittaa huoletta ja lopuksi alustan voi heittää pois.
Säilytyspussit: Joka paikassa ei pääse vessaan vaihtamaan vaippaa, eikä roskista ole lähettyvillä, tällöin pienet muovipussit ovat käteviä, sillä niihin voi säilöä käytetyn vaipan tai vaikka likaiset vaatteet.
Liivinsuojat: Jotta maito ei pääse tulvimaan yli ja sotkemaan paitaasi, on hyvä säilyttää mukana ylimääräisiä liivinsuojia, joiden avulla paidat pysyvät kuivina.
Voide: kuivan ihon tai ihottuman helpottaja.
Nenäliinat: Soveltuvat kaikenlaiseen putsaukseen.

Äidille:
Liivinsuojat olikin jo aikaisemmassa kuvassa.
Käsidesi: Silloin kun ei pääse käsiään pesemään, on hyvä desinfioida kädet, jotta pahimmat pöpöt pysyisivät loitolla.
Vaihtopaita: Puklaamisten tai muiden sotkujen varalle.
Muut henkilökohtaiset tavarat.

Follow my blog with Bloglovin

1 kommentti:

  1. Hei! Satutko muistamaan laukun mallin nimeä? Jos löytäisin tämän käytettynä jostain…😁

    VastaaPoista