tiistai 12. syyskuuta 2017

DIY Olkihattu

Nyt ei ole enää ehkä otollisin hetki puhua olkihatuista, sillä ainakin Suomessa säät ovat auttamatta syksyiset. Itse kuitenkin innostuin olkihatuista tulevan Etelä-Ranskan matkan seurauksena. Katselin Pinterestistä rantakuvia Ranskasta ja kauniit olkihatut vilahtelivat niissä yhdessä jos toisessakin. Siitä lähti siis ajatus olkihatun tuunaukseen. Minulla löytyi kaapista vanha olkihattu, jonka koriste ei oikein enää miellyttänyt silmää ja Pinterestin inspiraatiokuvia selaillessani katseeni kiinnittyi aina mustanauhaiseen olkihattuun. Koska minulta löytyi kaapista olkihattu ja mustaa nauhaa, päätin yhdistää nämä ja katsoa millaisen lopputuloksen saisin aikaiseksi. 


Olkihatun ja mustan nauhan lisäksi tarvitsin sakset, pikaliiman ja sytyttimen (ihan tulitikut olisi riittänyt, mutta sellaisia en tähän hätään löytänyt). Revin aluksi olkihatusta vanhan koristeen irti, jonka jälkeen sovitin tilalle mustaa nauhaa ja leikkasin siitä oikean pituisen pätkän hattuun. Nauhan ollessa haluamallani tavalla hatussa puristin vähän pikaliimaa hatun ja nauhan väliin ja annoin kuivua. Kun liima oli kuivunut viimeistelin mustan nauhan päät polttamalla ne sytyttimellä, purkautumisen estämiseksi.


Lopputuloksena sain haluamani olkihatun mustalla nauhalla ja mikä parasta, en maksanut siitä senttiäkään, sillä tarvikkeet sen tekoon löytyi jo valmiiksi kotimme kaapista. Nyt vaan lomaa odottelemaan.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti