maanantai 18. syyskuuta 2017

Tyylikäs hoitolaukku

Hoitolaukusta ja sen tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta itse kuulun sen kannattajiin. Mielestäni on mukavaa, että on erillinen laukku missä on aina valmiina kaikki vauvan tarvitsemat tavarat sekä muutama oma tavarani, jotka ei mahdu pieneen käsilaukkuuni, jota siis kuljetan yleensä myös mukanani. 

Ennen vauvan syntymää selailin hoitolaukkujen valikoimaa ja täytyy sanoa, että omaa silmää miellyttäviä laukkuja oli hyvin harvassa. Tästä syystä päätin lopettaa hoitolaukkuhaaveilut ja tyytyä vaunujemme mukana tulleeseen harmaaseen Bugaboon omaan hoitolaukkuun. Tämä harmaa hoitolaukku palveli meitä hyvin ensimmäiset kuukaudet, mutta kun näin serkkuni tyylikkään hoitolaukun muutama viikko sitten oli se menoa. Raskausaikana olin pyöritellyt mielessäni kollaasissa ensimmäisenä olevaa Babymel-merkkistä hoitolaukkua, sillä musta tikki-kuosi on aina miellyttänyt silmääni, mutta jostain syystä kuitenkin luovuin tästä ihastuksesta. Nyt kuitenkin kun serkkuni käsivarrella keikkui tyylikäs suomalaisen Ask Scandinavian musta tikattu -hoitolaukku, en voinut enää vastustaa kiusausta olla hankkimatta laukkua myös itselleni.


Ennen hankintaa minä surffailin netissä etsimässä kaikki saatavilla olevat mustat hoitolaukkuvaihtoehdot. Selvisi, että tällä hetkellä Hollywood-julkkiksien suosiota nauttii Pradan musta hoitolaukku, mikä näkyy alla olevassa kuvassa Jessica Alban käsivarrella ja sen hinta on jotain 1000e hujakoilla. Tällaista laukkua en siis itselleni lähtenyt edes unelmoimaan, vaan omaa silmää miellytti nämä vähän huokeammat mustat tikatut laukut. Itse päädyin näistä vaihtoehdoista ostamaan kuvan 4. Ask Scandinavian -hoitolaukun, mutta olisin voinut kotiuttaa minkä tahansa kuvassa näkyvän laukun.



Ennen hoitolaukun tilaamista listasin vielä ylös asioita, mitä hoitolaukulta vaadin:

-Tilavuus: hoitolaukussa on oltava tarpeeksi tilaa kaikille vauvan tarvikkeille ja vähän muillekin tavaroille. Hoitolaukun piti olla myös suurempi, kuin aikaisempi hoitolaukkuni, jotta se olisi edellistä hyödyllisempi.
-Hihnat: laukussa on hyvä olla yksi pidempi säädettävä hihna, jonka avulla laukun saa vaunuihin kiinni ja tarvittaessa sitä voi kantaa cross bodyna. Haluan kuitenkin, että laukussa on myös kaksi lyhyempää hihnaa, jotta sitä voi kantaa olalla, sillä näin kannan yleensä muitakin laukkujani.
-Varustelu: Aikaisemmassa hoitolaukussani ei ollut taskuja ulkopuolella, joten tällainen oli toivottu lisä. Myös laukun sisäpuolella on hyvä olla lokeroita ja taskuja, jotta tavarat löytyvät helpommin. Koska minulla on jo ennestään hoitoalusta, en sellaista välttämättä kaipaisi, mutta yleisesti ottaen koen hoitoalustan hyvänä lisänä laukulle. 
-Ulkonäkö ja materiaali: laukun pitää olla materiaalia, joka kestää jokapäiväistä kulutusta, eikä siinä näy heti kaikki tahrat. Jos tahroja tulee, ne pitää pystyä helposti puhdistamaan. Ulkonäkö on yksi tärkeimmistä kriteereistä, sillä ilman kaunista ulkonäköä, olisi laukku jäänyt ostamatta. Laukun on oltava myös väriltään vaunuihimme sopiva ja mielellään klassinen malliltaan ja väriltään, jotta sitä voivat käyttää molemmat vanhemmat ja jotta laukkua pystyisi käyttämään mahdollisimman pitkään.

Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Hieno hoitolaukku! Itsellä on hoitolaukkuna Adidaksen olkalaukku, joka keikkuu joko aisassa tai hengailee tavarakorissa. Vaikka tuo ei varsinainen hoitolaukku ole niin silti se passaa meidän tarpeisiin. Riittävän suuri koko mahdollistaa sen, että kaikki tavarat mahtuvat mukaan. Muutenkin kuljetan aina omia tavaroitani repussa, sillä käsikaulut ei oo mun juttu. Tykkään myös, että omat tavarani on omassa paikassaan.

    www.nauruaitkua.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Melissa! Hoitolaukuksi käy varmasti hyvin mikä tahansa laukku, pääasia että se toimii omiin tarpeisiin hyvin. Itsekään en olisi varmasti tarvinnut uutta hoitolaukkua, mutta kummasti sitä itselleen sai perusteltua että se oli hankittava:).

    VastaaPoista