perjantai 8. joulukuuta 2017

Sisustuksen jouluinen värimaailma

Koska muutimme viime jouluna nykyiseen kotiimme, jäi meiltä joulukoristelut silloin hyvin niukaksi. Tänä vuonna olen sitten sitäkin suuremmalla innolla lähtenyt suunnittelemaan meille jouluista sisustusta. Koska olen aika järjestelmällinen (ainakin tietyissä asioissa) ja kova suunnittelemaan, niin myös jouluinen sisustus vaati kovat suunnitelmat. Aloitin siis suunnittelun yllätys, yllätys Pinterestistä, jossa etsin omaa silmää miellyttäviä joulufiilis-kuvia. Näitä kuvia katsellessani alkoi minulle hahmottua, millaiset värit meillä tulee olemaan jouluisessa sisustuksessa. Värimaailma ei eroa hirveästi meidän kodin muusta värityksestä, mutta kulta ja hopea korostuvat entisestään ja kasvien ja havujen muodossa tulee vihreääkin väriä kotiin.

kuvat: Pinterest

Meidän sisustuksen jouluinen värimaailma koostuu siis mustan, valkoisen, kullan, harmaan ja hopean yhdistämisestä jo olemassa olevaan sisustukseen. Vihreää en määritellyt sisustusväriksi, sillä se esiintyy ainoastaan kasveissa ja tekokasveissa. Kasvit kuitenkin ansaitsevat oman mainintansa, sillä ne ovat mielestäni yksi tärkeimmistä Joulun sisustuselementeistä. Meiltä löytyy takan yltä roikkumasta havukranssi, television vierustaa koristaa pikkuinen kuusi jouluvaloilla ja ruoka-, sekä olohuoneenpöytää koristaa valkoiset kukat. Ennen jouluaattoa meillä on tarkoitus hakea myös oikea kuusi olohuoneeseemme, jolloin pikkukuusi on tarkoitus siirtää tyttäremme huoneeseen tuomaan joulutunnelmaa. 





Koska meillä ei ole aikaisemmin ollut joulukuusta, on sen hankinta tänä vuonna meille vähän isompi investointi. Tämä siksi, että meidän täytyy hankkia kuusen alle matto, joulukuusen jalka, tähti latvaan, kynttilät sekä koristeet. Onneksi aloitin kuusen koristeiden hankinnan jo viime vuonna, joten ihan kaikkia koristeita ei tarvitse sentään ostaa. Kuusen koristeiden värimaailma noudattaa luonnollisesti myös joulun sisustukseen sopivaa värimaailmaamme. Olen yrittänyt panostaa tänä vuonna koristeisiin, jotka eivät ole lasia tai muuten hirveän helposti hajoavia, jotta ne sopisivat mahdollisimman hyvin pikkulapsiperheeseen.


Kulta

Kullanvärisiä sisustusesineitä meiltä löytyy muutama oikeastaan ympäri vuoden, mutta koen että ne sopivat parhaiten sisustukseen näin joulun aikaan. Kultainen ananas olohuoneen pöydällä kätkee jouluna sisälleen suklaata ja Svenskt Tenn Vänskapsknuten -kynttelikkö pääsee myös käyttöön normaalia enemmän joulun aikaan. Tänä vuonna ostin myös olohuoneemme, sekä keittiömme ikkunaan kullan väriset paperitähdet, joista en ollut aluksi varma pidänkö, mutta nyt en niitä enää pois vaihtaisikaan.



Harmaa ja hopea

Harmaata ja hopeaa meiltä löytyy sisustuksesta paljonkin ympäri vuoden, joten niiden rinnalle tuon jouluna samaan värimaailmaan kuuluvia sisustuksellisia elementtejä. Ensimmäisenä hankintana tulee mieleen harmaa karvavilttimme sohvalla, joka sopii mielestäni joulun lisäksi talvikauteen ihan yleensä. Hopeaa tullaan näkemään meillä normaalia enemmän jouluna, sillä sitä esiintyy runsaasti kuusen koristeissamme.


Musta ja valkoinen

Myös mustaa ja valkoista meillä on enemmän tai vähemmän aina mukana sisustuksessa, mutta näin joulun alla niitä löytyy myös joulukoristeista. Havukranssiimme solmin ison rusetin mustavalkoisesta nauhasta ja yhdet lempi joulukuusen koristeet ovat mustavalkoiset pallot. Valkoinen on luottovärini, mitä tulee kukkiin ja se pätee myös näin jouluna. Ikkunalla oleva kynttelikkömme on myös valkoinen, sekä kaikki kynttilämme, mitä polttelemme näin joulun alla paljon. Tilasin myös tyttärellemme pussikalenterin ja sekin noudattaa samaa sisustuksellista linjaa ollen mustavalkoinen.



Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti