perjantai 29. joulukuuta 2017

Joulun jälkimainingit

Vaikka tänä jouluna aloitin joulufiilistelyt ja valmistelut hyvissä ajoin, niin silti se kuuluisa joulukiire yllätti minut ennen h-hetkeä. Siksi siis en ole ehtinyt päivittää blogiakaan hetkeen. Jotta joulustressi ei olisi iskenyt, niin olen yrittänyt hoitaa asioita pikkuhiljaa lokakuusta lähtien. Olen esimerkiksi kirjoitellut itselleni muistiin omat joululahjatoiveeni, lapseni "toiveet" ja ideoita, mitä voisin ostaa muille lahjaksi. Hankin lahjat myös hyvissä ajoin ja yritin käyttää tarjouksia hyväkseni niitä hankkiessa, esim. Black Friday -tarjouksista löytyi hyviä lahjoja. Joulukortit yritän aina lähettää myös ilman kiirettä, mutta taas tänäkin vuonna niiden viimeinen lähetyspäivä pääsi yllättämään ja sai hiukan stressitasoa nousemaan. 

Koska tänä vuonna hankimme ensimmäisen kuusemme, niin oli meidän hankittava koristeiden lisäksi, kuusenalusmatto, jalka, kynttilät ja tähti ja jotta sain nämä tuotteet haluamani näköisenä, oli niitä kerättävä erinäisistä liikkeistä. Tähän joulukuusen tarvikehankintaan olin kuitenkin onnistunut budjetoimaan tarpeeksi aikaa ja sainkin hankittua kaiken hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Myös muut joulukoristeet sain hankittua ja laitettua esille hyvissä ajoin. 



Joulun traditioihini on myös kuulunut pipareiden leivontaa koko perheen voimin ja tämäkin traditio hoidetaan yleensä ennen kiireisintä joulunalusviikkoa, joten sekään ei tuo stressiä vaan kuuluu mukaviin joulutraditioihin. Minulla on myös ollut traditiona käydä Helsingin keskustassa shoppailemassa ja samalla fiilistelemässä joulutunnelmaa kaupungilla, kiertelemällä joulupuoteja sekä piipahtaa Tuomaan Markkinoilla. Tänäkin vuonna pääsin keskustaan pyörimään ja vaikka hetki keskustassa ystävien kanssa olikin mukava niin ensi vuonna voisi tämän shoppailukierroksen hoitaa muutamaa päivää aikaisemmin, eikä kahta päivää ennen aattoa. Koska kaikki tekeminen tuppaa kerääntymään viimeisille päiville ennen aattoa, niin olisi hyvä pyhittää ne kotona häärimiseen, sillä ilmeisesti tekemistä riittää, vaikka olisi aloittanut joulujärjestelyt jo lokakuussa. 

Vaikka itse sain viettää jouluaaton valmiissa pöydissä, eikä itseni siis tarvinnut lähteä loihtimaan joulukattausta, niin silti tekemistä riitti ihan tarpeeksi. Koska pääsin itse valmiiseen pöytään syömään, halusin tuoda jotenkin oman korteni kekoon ja päätin loihtia meille jälkiruoan joululounaalle. Tämäkin olisi ollut hyvä suunnitella etukäteen, että ei olisi tarvinnut päivää ennen aattoa lähteä ostamaan tarvikkeita ja hääriä keittiössä vielä kymmeneltä illalla. 

Henkilökohtaisena traditiona minulla on ollut ennen joulua laittaa joulumusiikki soimaan ja paketoida kaikki hankkimani lahjat kerralla. Tämä traditio on minulle tärkeä osa joulutunnelmaan pääsyä, mutta jos sen joutuu tekemään kiireessä, menee fiilis enemmän stressin puolelle. Tällaisten pienten aikatauluviilausten jälkeen uskon, että joulusta saisi karsittua viimeisetkin stressinpoikaset.


Meillä oltiin tänä vuonna oltu ilmeisen kilttejä, jos siis lahjojen määrään oli uskominen. Meillä on aina tavattu vaihtaa lahjoja, mutta tänä jouluna lahjojen määrä oli kyllä ihan huikea. Tähän lahjojen määrään oli päällimmäisenä syynä lapsemme, joka vietti ensimmäistä jouluaan ja vanhemmilla ja isovanhemmilla oli ehkä lähtenyt vähän lapasesta tuo lahjojen ostelu. Kovana materialistina olen aina nauttinut lahjojen saamisesta, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että omien lahjojen lisäksi avatessani lapseni lahjoja, meinasi jo iskeä lahjaähky. Paketeista kuitenkin paljastui ihania lahjoja ja paljon oikeasti hyödyllisiä tavaroita. Kaiken kaikkiaan joulu oli taas oikein mukava ja mieleenpainuva. Toivottavasti teillä muillakin oli ihana joulu.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti