tiistai 9. tammikuuta 2018

Ajatuksia vuodesta 2017

Ajattelin, että nyt tammikuussa on hyvä aika palata muistelemaan menneen vuoden hyviä ja vähän huonompiakin hetkiä ja koota ne postaukseksi. Olen törmännyt samankaltaisiin postauksiin muissakin blogeissa ja koska niitä on ollut mukava lukea, päätin toteuttaa sellaisen myös itse. Käyttämäni kysymyksiä oli käytetty monissakin blogeissa ja niitä oli alunperin yhteensä 37, mutta kaikki niistä eivät mielestäni istuneet minulle, joten karsin kysymykset 21 minulle sopivaan kysymykseen.


1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan tehnyt? Oikeastaan kaikki äitiyteen liittyvä oli täysin uutta minulle. Tämän lisäksi liityin ensimmäistä kertaa elämässäni järjestöaktiiviksi.

2. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana? Tuli paljonkin. Tietenkin oma tyttäreni tuli sulostuttamaan arkeani, mutta myös moni muu ystäväni sai lapsen tänä vuonna ja on ollut ilo tutustua heihin.

3. Menetitkö ketään läheisistäsi? Menetin alkuvuodesta Mummini. Vaikka vanhuus on luonnollisin keino lähteä, jättää se silti aina valtavan kaipuun läheisille.

4. Missä maissa vierailit? Ruotsissa, Virossa, Norjassa ja Ranskassa.

5. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut? Uraan liittyviä haasteita. Tämä on aika oletettavaa, että äitiyslomalla uraa ei helpolla edistetä, mutta ehkä taas tänä vuonna.


6. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta? Tämä on helppo. Vappupäivä, jolloin syntymäpäivälahjani saapui päivän liian aikaisin. Eli minusta tuli äiti juuri ja juuri alle 32-vuotiaana.

7. Sairastitko tai loukkaannuitko? Onnekseni raskausaika meni ilman sairasteluita ja sen jälkeenkin olen ollut suhteellisen terve, muutamia flunssia ja jumissa olevaa selkää lukuun ottamatta.

8. Mikä oli paras ostoksesi? Hmm… kaikenlaista on tullut hankittua uuteen kotiin ja kesän alennusmyynneissä mopo karkasi ihan käsistä, kun aloin taas mahtumaan normaalin kokoisiin vaatteisiin. Sisustushankinnoista voisi mainita Foscarinin Caboche –valaisimen, josta olin haaveillut pitkään ja asusteista Guccin Disco Bag mustana, joka onkin sen jälkeen keikkunut olallani melkein joka päivä.


9. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten? Ihan yleisesti pöyristytti huomata, miten toisia ihmisiä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti, jotta toiset pääsevät omiin tavoitteisiinsa. Joskus olisi hyvä miettiä tilannetta toisen kannalta, ennen kuin tekee päättömiä päätöksiä.

10. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Matkustamiseen, sisustamiseen, vauvantarvikkeisiin sekä omiin ja lapseni vaatteisiin.


11. Viime kauteen verrattuna, oletko
–  onnellisempi vai onnettomampi: onnellisempi, viime tammikuu meni surullisissa tunnelmissa.

–  laihempi vai lihavampi: varmaan ainakin kevyempi, sillä olin viime vuonna tähän aikaan raskaana, mutta täytyy myöntää että edelleenkään en ole siinä pisteessä kroppani kanssa mistä lähdettiin ennen raskautta. Tässä siis haaste ensivuodelle.

– rikkaampi vai köyhempi: köyhempi. Äitiysloma ei tunnetusti tee meistä miljonäärejä.

12. Mitä toivoisit tehneesi enemmän? Syönyt vähemmän herkkuja ja huoltanut muutenkin kehoa enemmän.

13. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? Stressannut asioita etukäteen.

14. Miten vietit joulua? Entä juhannusta? Olemme yrittäneet viettää aikaa tasapuolisesti lapsemme isovanhempien kanssa, kun kerran kyseessä on heidän ensimmäinen lapsenlapsensa. Sekä joulu että juhannus vietettiin siis tasapuolisesti puoliksi molempien isovanhempien luona.


15. Rakastuitko kauden aikana? Rakastuin pieneen tyttäreeni, sillä häneen ei voi olla rakastumatta. Muut rakkaudet pysyivät ennallaan.

16. Mitä halusit ja sait? Terveen lapsen.

17. Mitä halusit, mutta et saanut? Varmaan paljonkin asioita, mutta ensimmäisenä tulee mieleen lämmin kesä ja aurinko, mistä ei päässyt nauttimaan pahemmin ainakaan Suomen kesässä.

18. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit? Istuin sairaalassa tuore tyttäreni sylissä, onnellisena ja hieman hämillään kaikesta. Täytin 32.

19. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana? Klassinen tyyli sekä sisustamisessa että pukeutumisessa. Jos mahdollista niin tyylini on mennyt entistäkin klassisempaan suuntaan ja värejä on karsittu entisestään.

20. Mikä piti sinut järjissäsi? Sen tosiasian hyväksyminen, että kaikkeen ei voi itse vaikuttaa sekä usko siihen, että paha saa palkkansa tavalla tai toisella.

21. Kuka oli paras tapaamasi ihminen? Ehdottomasti lapseni.



Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti