tiistai 30. tammikuuta 2018

Syöttötuolina Stokke Tripp Trapp



Syöttötuolia valittaessa minulle oli aika selvää, minkä tuolin haluaisin meille ruokapöydän yhteyteen. Stokke-merkkinen syöttötuoli miellytti silmääni ja sen käyttökokemuksia lukeneena olin vakuuttunut, että se olisi aikaa kestävä vaihtoehto. Ainoastaan mietitytti se, että halusinko vanhemman Tripp Trapp –tuolin vai uudemman Steps-tuolin. Päädyin kuitenkin vanhempaan Tripp Trapp –tuoliin, sillä niitä myydään myös käytettynä ja mielestäni juuri tällaiset käyttötavarat on helppo ostaa käytettynäkin ja näin saa rahaakin hiukan säästettyä.

Lähdin siis metsästämään käytettyä valkoista Stokke Tripp Trapp -tuolia Tori.fi:stä ja lopulta sellaisen onnistuin itselleni huutamaan. Nämä Tripp Trapp –tuolit ovat hyvin suosittuja tai ainakin, jos ovat neutraalin värisiä ja hyvässä kunnossa ja siksi on oltava nopea liikkeissään, jos sellaisen meinaa itselleen huutaa. Myös jälleenmyyntiä ajatellen on Stokken tuolit hyvä investointi. Meille huutamani tuoli on vuosimallia 2008 ja tämän vuosimallin voi siis tarkastaa tuolin jalan alta, missä tuotetiedot on merkittynä. Koska meidän tuoli on 10 vuotta vanha, oli siinä alunperin mukana tuollainen puinen kaari ja nahkainen remmi.


Koska tuoli haluttiin käyttöön heti lapsen synnyttyä, hankittiin meille Newborn Set -tuoliin. Ensimmäiset puoli vuotta meillä oli käytössä Newborn Set harmaalla tähtikuvioisella kankaalla ja olimme tuoliin hyvin tyytyväisiä. Vauva osallistui ruokailuhetkiin heti syntymästään lähtien ja ilman Newborn Settiä tämä ei olisi ollut mahdollista. Meille ei myöskään ikinä ostettu sittereitä sillä lapsemme viihtyi hyvin syöttötuolissaankin.

Tässä kohtaa on hyvä huomauttaa, että Stokke Tripp Trapp –tuolia harkitessa on hyvä ottaa huomioon, että pelkkä Tripp Trapp –tuolin hankinta ei riitä, jos siis haluat että tuolilla on pitkä käyttöikä. Tarvitset siis joukon lisäosia jotta voit käyttää tuolia eri ikäisillä lapsilla. Näitä erikseen myytäviä lisäosia ovat mm. Newborn Set, Baby Set, Tabletop, valjaat, sekä kangaspäälliset molempiin setteihin. 


Perehdyttyäni kaikkiin lisäosiin meidän hankintalista näytti tältä:
-Stokke Tripp Trapp –tuoli
-Newborn set + kangas settiin
-Baby set + kangas settiin
-Tarjotin
-(Valjaat)

Kävi myös ilmi, että jotta tämä lisäosien hankinta ei olisi liian helppoa niin sinun on otettava myös huomioon, että kaikki mallit eivät ole yhteen sopivia. Jos ostat kaikki osat uutena niin pääset helpolla, mutta vanhempien tuolien kanssa on oltava tarkkana. Ostaessasi Baby Setin, eli selkänojan ja etukaaren, on hyvä tietää että ne sopivat vain Stokke Tripp Trapp -tuolin Eurooppalaiseen versioon, joka on valmistettu toukokuun 2003 jälkeen, eli ennen sitä ostettuihin tuoleihin nämä osat eivät sovi. Sekä Newborn Setin, että Baby Setin mukana tulevat jalkojen jatkopalat käyvät ainoastaan Stokke Tripp Trapp -tuolin Eurooppalaiseen versioon, joka on valmistettu toukokuun 2013 jälkeen. Näitä jalkojen jatkopaloja pitäisi ohjeiden mukaan käyttää ehdottomasti, mutta myönnettäköön että meillä niitä ei ole käytetty ja ainakaan toistaiseksi ei ole ollut mitään ongelmia tuolin pystyssä pysymisen kanssa.



Kun meillä alettiin syömään kiinteitä ruokia oli lapsemme noustava istuvampaan asentoon ja halusimme meille valkoisen Baby Setin samalla harmaalla tähtikuvioisella kankaalla, mikä meillä oli ollut Newborn Setissäkin. Halusimme myös valkoisen tarjotin-osan tuoliin helpottamaan ruokailuja. Lähdin metsästämään myös näitä osia Tori.fi:stä ja onnistuinkin saamaan Baby Setin hyvään hintaan ja siistissä kunnossa, mutta tarjotin-osan huutamisessa olin liian hidas ja se meni jollekin nopeammalle huutajalle. Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, sillä bongasin Black Friday -tarjouksen tarjottimesta ja näin sain senkin hieman edullisemmin kotiutettua meille.



Tuoliin kiinnitettävän tarjotin-osan olemme kokeneet erittäin hyödylliseksi. Hyödylliseksi siksi, että se ympäröi tiiviisti syöttötuolia ja näin ollen helpottaa huomattavasti sotkujen leviämistä matolle tai muualle ympäristöön. Tarjotin myös mahdollistaa ruokailun muuallakin kuin pöydän ääressä. 

Myös valjaiden hankintaa olemme miettineet, mutta toistaiseksi niitä emme ole vielä ostaneet. Valjaista on muutenkin kirjoiteltu, että niitä ei oiken uskalla käyttää, sillä jos lapsi on meinaamassa tukehtua ei häntä saa nopeasti istuimesta pois. Tästä syystä siis hieman pohdin valjaiden tarpeellisuutta ja hankintaa.

Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Hei. Sopiiko tarjotin tuohon vanhaan baby settiin, jossa on nahkaremmi vai pitikö ostaa muovinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä meinaan vuoden 06 tuoli ja nyt mietin pitääkö siihen ostaa tuo muovinen baby set ennen kuin edes tarjotinta lähtee metsästämään...

      Poista