maanantai 22. tammikuuta 2018

Tammikuun terveelliset smoothiet




Terveellisyys linjalla jatketaan ja tällä kertaa ruoan parissa. Minä olin joskus todella innostunut tekemään smoothieita ja tein niitä monta kertaa viikossa, mutta sitten tulin raskaaksi eikä smoothiet enää maistuneet minulle. Kun sitten saimme lapsen en edelleenkään saanut aikaiseksi ryhtyä smoothien tekoon, sillä tehosekoittimen ääni on niin kova että pieni lapsi ei siitä pidä. No, ei pidä meidän lapsi edelleenkään, mutta hänet vietiin nyt eri huoneesen siksi aikaa kun äiti sai smoothie-innostuksen. Kaivoin vanhat smoothie-reseptit laatikon pohjalta ja kävin kaupassa hakemassa ainekset terveyspommeihin. Nyt pitää vaan toivoa, että tämä smoothie-innostus kestäisi, eikä minun enää tekisi mieli epäterveellisempiä välipaloja.

Jos ruudun takaa löytyy muitakin, jotka ovat saaneet tammikuussa terveys-innostuksen, niin tässä olisi muutama terveellinen ja ainakin omaan makuuni istuva smoothie-ohje. Itse en siis ole koskaan oppinut lisäilemään smoothieihin mitään proteiinijauheita tai muita "terveys-pulvereita" vaan käytän ihan perus raaka-aineita, toki halutessaan sellaisiakin voi joukkoon lisätä. En myöskään lisää smoothieihin mehuja tai muuta lisättyä sokeria, sillä se pilaa mielestäni terveellisyyden smoothiesta.



Marja smoothie:

pakastemansikoita
pakastemustikoita
1 banaani
1 purkki luonnon jogurttia

Paloittele banaani ja laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita niin kauan, että seos on tasaisen pehmeää.


Hedelmä smoothie:

2 appelsiini
1 limetin mehu
1 mango tai pakastemangon palat
1 passionhedelmä

Purista kahden appelsiinin mehu tehosekoittimeen, paloittele mango tai laita pakastemangon palat blenderiin. Lisää sekaan limetin mehu ja passionhedelmän hedelmäliha. Sekoita tasaisen pehmeäksi.

Viimeiseksi on vielä mainittava ihan älyttömän helppo ja terveellinen vaihtoehto smoothieksi. Löysin kaupasta tämän valmiin smoothie-sekoituksen ja se oli oikeasti hyvää, joten aion jatkossakin ostaa niitä. Näiden kanssa ei myöskään enää käy tekosyy, että ei olisi aikaa tehdä smoothieta, sillä siinä menee kirjaimellisesti minuutti.

Terveellistä tammikuuta kaikille!

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti