maanantai 15. tammikuuta 2018

Inspire Yourself

Näin pimeään vuodenaikaan voi motivaatio olla hukassa niin liikunnan suhteen kuin muutenkin. Tammikuu on kuitenkin yleensä se kuukausi, jolloin suurimmalla osalla löytyy ylimääräistä motivaatiota urheilla ja sen lisäksi jokaisesta tuutista tuputetaan laihdutusvinkkejä, urheilukrääsää ja terveysruokaohjeita. On siis ehdottoman hyvä asia, että tammikuussa otetaan itseä niskasta kiinni ja aloitetaan puhtaalta pöydältä terveellinen elämä, mutta eikö tammikuun himourheilun sijaan kannattaisi aloittaa rauhallisemmin ja yrittää tähdätä pitkäjänteisempään tekemiseen? Monen muun tavoin olen huomannut, kuinka tammikuussa urheilukeskukset täyttyvät innokkaista urheilijoista, mutta jo helmikuussa kävijämäärä laskee huomattavasti. Pitäisikö siis urheilut aloittaa hieman rauhallisemmin, jotta ei jo helmikuussa into lopahda?

Ymmärrän täysin, että joulumässäilyjen ja uuden vuoden lupauksien jälkeen moni meistä on valmis ryhdistäytymään uutta vuotta varten. Itse en varsinaisesti kuitenkaan kuulu tähän joukkoon, sillä koen että liikun ja syön suhteellisen samalla tavalla ympäri vuoden ja tammikuu on liikuntojen osalta yksi kuukausi muiden joukossa. Kyllä minullakin on omat heikot hetkeni, jolloin liikunta jää vähemmälle tai aikaa ei ole tarpeeksi ravinnon terveellisyyttä miettimään, mutta suurin motivaatiopiikkini ei kuitenkaan yleensä ole ollut tammikuussa, ehkä jopa päinvastoin. Minua rupeaa ahdistamaan tammikuun ruuhkat liikuntakeskuksissa. Tänäkin vuonna olen joutunut  jo kahdesti kääntymään liikuntakeskuksen ovelta takaisin, huomattuani, että tunti jolle olin menossa oli täynnä. Jos tällaista kävisi ympäri vuoden, niin olisin jo varmasti oppinut varaamaan tunnit hyvissä ajoin, mutta ei, tämä tuntien täyttyminen on vain tammikuun riesa. Muistan jonain vuonna miettineeni, että jos skippaisin tammikuun liikunnat kokonaan liikuntakeskuksessa ja aloittaisinkin siellä vasta helmikuussa, kun ruuhkat ovat hiukan laantuneet.

Ruuhkista huolimatta olen kuitenkin päättänyt jatkaa sinnikkäästi urheilua ja yrittää muistaa varata tunnit etukäteen, jotta en enää jatkossa jäisi ilman paikkaa. Motivaatiota olen myös hakenut urheiluvaate ostosten lisäksi etsimällä motivaatiolausahduksia ja inspiroivia kuvia saadakseni uutta puhtia niin liikuntaan kuin muuhunkin. Tässä muutamia minua inspiroivia lauseita.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti