keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Puolivuotiaan kapselivaatekaappi


Minua kiehtoo minimalistinen vaatekaappi, jossa kaikki vaatteet miellyttäisivät omaa silmää ja ne sopisivat värimaailmaltaan keskenään toisiinsa. Koska oma vaatekaappini pursuaa kaiken väristä ja näköistä vaatetta jokaiseen eri sesonkiin, niin jätin sen kapseloinnin suosiolla odottamaan myöhempää ajankohtaa ja hyppäsin suoraan helpomman vaatevaraston kimppuun, eli puolivuotiaan tyttäreni. Tyttäreni vaatevarasto ei ole ehtinyt vielä paisua valtavaksi vaatevuoreksi. Tätä paisumista helpottaa se, että vauvaikäinen lapsi kasvaa niin kovaa vauhtia, että häneltä jää nopealla tahdilla vaatteita myös pieneksi, jolloin pienet vaatteet on siirrettävä syrjään uusien isompien tieltä.

Kapselivaatekaapin ideahan on lyhykäisyydessään karsia vaatekaapin sisältö rajattuun lukumäärään vaatekappaleita yhden sesongin ajaksi, esim. Suomessa voisi olla kapseli jokaiselle neljälle eri vuodenajalle. Tällaisen yhdelle sesongille tarkoitetun vaatevaraston eli kapselin värimaailma olisi siis hyvä olla keskenään yhdenmukainen helpottaakseen vaatteiden yhdistämistä. Mikäli kapselivaatekaappi ei ole ennestään tuttu käsite, voit lukea siitä lisää esim. täältä

Koska tyttäreni ei ole vielä edes elänyt neljänä eri vuodenaikana, niin hyppäsin tämän kohdan yli ja suunnittelin värimaailman hänen jo olemassa oleville vaatteilleen. Valitsin neljä pääväriä, jonka värisiin vaatteisiin puen mieluiten tyttäreni. Nämä värit ovat harmaa, valkoinen, vaaleanpunainen ja tummansininen. Pyrin ostamaan siis tyttärelleni pääasiassa vaatteita näissä neljässä värissä, jolloin niiden yhdistäminen toisiinsa on paljon helpompaa ja vaatteet ovat tällöin monikäyttöisempiä.

Tämä värimaailma ei ole mikään kiveenhakattu sääntö vaan enemmänkin ohjenuora itselleni, kun valitsen lapselleni vaatteita. Tämä värimaailma tulee varmasti vielä muuttumaan tyttäreni kasvaessa ja mieltymystemme muuttuessa tai viimeistään kun tyttäreni osaa ilmaista oman mielipiteensä. Ja myönnettäköön, että kyllä tälläkin hetkellä tyttäreni vaatekaapista löytyy myös muutamia vaatteita muissa väreissä, mutta pääosin nämä muun väriset vaatteet on saatu lahjoina tai muuten vaan tilanteen vaatiessa, päädytty johonkin toiseen väriin ostopäätöstä tehtäessä. Kuitenkaan tyttäreni lahjaksi saamat muun väriset vaatteet eivät joudu minulta pannaan vaan niitä kyllä nähdään tyttäreni päällä, siinä missä muitakin kapselin vaatimukset täyttäneitä vaatteita.

kuvat: Pinterest

Kokosin kollaasiin kapselivaatekaapin värimaailmaan sopivia asuja, jotka voisin puke tyttärelleni vaikka heti päälle. Pinterest toimii inspiraationi lähteenä myös lapsen asukokonaisuuksia suunnitellessa ja olen huomannut että sen avulla oma visio selkiytyy huomattavasti. Miten sitä pärjäsi ennen ilman Pinterestiä? :)





Tässä muutamia edustavampia vaatekokonaisuuksia olemassa olevasta kapselivaatekaapista. Duffelit ja toppaliivit eivät ole niitä monikäyttöisimpiä vauvan vaatteita, mutta niitä voi käyttää silloin tällöin asioille lähdettäessä. Kuitenkin perus vaunulenkit hoidetan meilläkin haalarissa ja kotona päällä nähdään pääsääntöisesti body ja terälliset housut, jotka kuitenkin useimmiten noudattavat kapselivaatekaapin värimaailmaa.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti