sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Joulutunnelmaan virittäytyminen

Olen aina pitänyt joulunalus ajasta ja tunnelmoinnista, mutta jostain syystä edellisinä vuosina tämä aika on ollut myös aika kiireistä aikaa syystä tai toisesta ja siksi tunnelmointi on jäänyt mielestäni liian vähälle. Aikaisemmin olen havahtunut viimeistään Itsenäisyyspäivänä laittamaan kotia joulukuntoon. Nyt kuitenkin päätin, että jos joskus niin nyt äitiyslomalla on aikaa aloittaa joulutunnelmointi ajoissa. Niinpä ripustin ensimmäisen havukranssin takan reunalle jo lokakuun lopussa ja siitä se sitten lähtikin.


Kynttilöitä polttelen ympäri vuoden, joten niitä löytyy meiltä oikeastaan aina, mutta niiden lisäksi kaivoin myös muut jouluvalot esille. Itse pidän perinteisestä joulukyntteliköstä, sillä se on yksi jouluperinteistä, mistä en edelleenkään halua luopua. Oma kynttelikköni on maksanut ehkä n. 7e, joten tämä jouluperinne ei ainakaan kukkaroa ole verottanut. Voi tietenkin olla, että jossain vaiheessa löydän jonkun hiukan tyylikkäämmän kynttelikön hoitamaan tätä perinnettä, mutta nyt mennään vielä tuolla budjettiversiolla, joka toistaiseksi on toiminut tähän tarkoitukseen oikein hyvin. 



Uutena joulukoristeena hankin meille ikkunaan paperisen tähden valoilla. Hankkimani tähti on kullan värinen ja pidän sen ulkonäöstä, mutta kun valot sytyttää niin tähti näyttää enemmänkin ruskealta kuin kultaiselta... katsotaan tottuuko silmä siihen vai joutuuko tähti vaihtoon. Ostin myös Skandinavisk-merkiltä joululta tuoksuvan tuoksukynttilän tuomaan lisää joulutunnelmaa. Ja jotta pääsin oikein kunnolla joulutunnelmoinnin makuun niin olihan minun hankittava myös joulukirja. Happy Homes Christmas -kirja ilmestyi sopivasti nyt joulun alla ja koska siinä oli niin kauniita sisustuskuvia ja vielä jouluaiheisia sellaisia, oli minun kotiutettava se.


Meillä ei ole ollut vielä koskaan omaa kuusta, joten nyt elättelen toivetta, josko tänä jouluna saataisiin kuusi myös meille. Nähtäväksi jää, että oppiiko pikkutyttömme konttaamaan ennen joulua ja kuinka suureksi uhkaksi joulukuuselle ja sen koristeille näemme tämän, joten siitä riippuu kuusen hankinta tänä vuonna. Joka tapauksessa vietämme jouluaaton vanhemmillamme, jossa on kuusi, eli ihan kuusettomaksi ei kuitenkaan jäädä tänäkään vuonna.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti