tiistai 3. lokakuuta 2017

Inspiraatiota olohuoneen sisustukseen

Niin kuin aina syksyn tullen, iskee minuun ja ilmeisesti moneen muuhunkin sisustuskärpänen. Tällä kertaa sisustusintoni on kohdistettu olohuoneeseemme, jota haluaisin päivittää tunnelmallisempaan suuntaan ja hiukan hioa yksityiskohtia. Listailin kollaasiin tuotteita, joita haluaisin liittää nykyiseen sisustukseemme ja osa tuotteista onkin sellaisia, jotka olen jo saanut hankittua meille. 

 

1.Artekin jalkalamppu on kuulunut ihastuksiini jo pitkään, sillä sellainen on ollut lapsuudenkodissani ja  pidin siitä jo nuorempana, mutta mentyämme naimisiin mieheni kanssa, saimme sen myös meidän omaan kotiimme häälahjana. 2. Balmuirin arkku on vielä haavelistallani ja sellaista olen suunnitellut meille takan viereen. Koska meidän olohuoneemme sisustus on väriltään suurimmaksi osaksi harmaata tai valkoista, kaipaisin siihen jotain tummaa väriä tuomaan särmää ja siksi uskoisin, että balmuirin arkku sopisi siihen tehtävään hyvin. 

Ostin viime keväänä 3. Zara Home -verhot, jotka ovat harmaata silkkiä ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen. Ne tuovat huoneeseen vähän ylellisyyden tunnetta materiaalinsa ansiosta. Nyt verhot odottavat vaan tupsuja lanteilleen. Verhojen viereen ikkunan eteen pohdin pitkään, mitä laittaisin ja päädyin lopulta hankkimaan pari 4. Jotex-rahia.  Meillä oli ennen olohuoneessa ikkunaseinusta jotenkin tyhjän oloinen, enkä halunnut laittaa mitään korkeaa huonekalua peittämään ikkunaa, joten nyt sitä koristaa muutama samettinen rahi. Koska olohuone on tarkoitettu seurusteluun, pidän siitä että olohuoneen pöydän ympärillä on mahdollisimman paljon istumatilaa, joten rahit sopivat siihen tarkoitukseen hyvin. Koska hankkimani rahit olivat harmaata samettia, eikä olohuoneessamme vielä ollut muualla samettia, päätin hankkia pari 9. Hemtex-samettityynyä tuomaan tilaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Samettityynyjen kaveriksi paritin 6. Artekin seepra tyynyt. Seepra-kuosi on aina miellyttänyt silmääni, joten viime talvena tyynyt tuli hankittua sohvalle ja uskon  niiden pysyvän lempi sohvatyynyinäni vielä pitkään. 

5. Valkoiset orkideat kuuluvat lempi kukkiini, mutta myönnän, että en ole mikään viherpeukalo ja siitä syystä ne eivät yleensä pysy kanssani hirveän pitkään hengissä. Silloin tällöin ostan niitä ilahduttamaan sisustustani, mutta nykyään päädyn usein helppohoitoisempiin kukkiin käytännön syistä. 7. Foscarinin Caboche-valaisimesta haaveilin jo edellisessä asunnossamme, mutta silloin päädyin ostamaan ruokapöydän ylle, siellä nykyäänkin roikkuvan kattokruunun. Kesän aleissa tuo vanha ihastukseni tuli kuitenkin vastaani ja minun oli tilattava se meille, mutta tällä kertaa sen paikka ei ollutkaan ruokapöydän päällä vaan olohuoneessa. 

8. Furninovan Birmingham -sohva miellyttää varmasti eniten silmääni tällä hetkellä, mitä sohviin tulee. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä toisen merkkinen harmaa sohva, joka hoitaa asiansa hyvin, joten lähi aikoina ei todennäköisesti tule sohvaan päivitystä, mutta saahan sitä aina haaveilla. Sohvapöytänä meillä on tämä 11. Elloksen-sohvapöytä, jonka marmoripinta sai  minut vuosi sitten ihastumaan itseensä ja kiikuttamaan sen ostoskoriin ja hyvä niin, sillä olen ollut siihen tyytyväinen ja kaiken lisäksi se on saanut eniten kehuja ystäviemme keskuudessa kaikista huonekaluistamme. 10. Eamesin Vitra -tuolia meillä ei vielä ole, mutta sitä ollaan jo käyty kaupoissa kuolaamssa ja nyt vain mietinnässä on, että mahtuuko se meille. Pitkäaikaisena viltti-ihastuksena minulla on ollut tämä 12. Hermes-viltti, mutta koska meillä on kotona vajaa puolivuotias kuolaava ja puklaava lapsi en koe että tällaisen viltin aika olisi meillä nyt, mutta ehkä vielä joskus. 13. Balmuir-cooleri toimii meillä kukkaruukkuna, sillä se on mielestäni niin kaunis, että haluan pitää sen esillä ja tällä hetkellä säilytän siellä teko-puksipalloa. Balmuirin nahkaiset sisustusesineet ovat saaneet minut koukuttumaan, joten haaveilen vielä 14. Balmuir-tarjottimesta, jonka voisin ottaa olohuoneemme pöytää koristamaan ja asetella siihen jotain pieniä kaunita esineitä.

Huh, tulipa tästä haaveilupostauksesta pitkä, mutta tällaisia ajatuksia minulla oli tällä kertaa olohuoneen sisustukseen liittyen. Toivottavasti joku muukin saa tästä jotain inspiraatiota irti, sillä itse pidän tällaisten kollaasien luomisesta ja ne ovat myös hyödyllisä itselle, muistuttamaan että mitä kaikke sitä olikaan ajatellut seuraavaksi sisustushankinnaksi tehdä.

Inspiroivaa alkuviikkoa!


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti