torstai 12. lokakuuta 2017

Etelä-Ranskan Road Trip osa 1.

Viikon Road Trip-matkasta on hankala lähteä kirjoittamaan mitään lyhyttä selostusta, mutta yritän silti saada tiivistettyä jotenkin kompaktisti reissumme pääpointit. Jaan postauksen kahteen osaan, niin että ensin kerron alkumatkastamme, joka keskittyi Etelä-Ranskan maaseudulle, pitäen kuitenkin sisällään eri kaupungeissa käymisen sekä viinitilalla vierailun. Toisessa postauksessa kerron loppumatkastamme Etelä-Ranskan rannikon lempi kohteissani.


Kentälle saavuttuamme suuntasimme suoraan vuokraamaan autoa, jolla lähdimme kohti ensimmäistä majapaikkaamme, joka sijaitsi Dionsissa. Majapaikkamme oli ranskalaispariskunnan ylläpitämä maalaisromanttisen rustiikkinen ja juuri sellainen kun olin kuvitellutkin talojen olevan ranskan maaseudulla.

Koska ensimmäinen päivämme oli kulunut suurimmalta osin autolla matkustamiseen, päätimme lähteä illaksi vierailulle lähellä sijatsevaan Uzesin kaupunkiin, jota majapaikkamme isännät meille suosittelivat. Uzes oli ihana pieni ranskalainen kaupunki, joka kuitenkin ainakin näin sunnuntai iltapäivästä oli aika hiljainen. Sunnuntaitori oli vielä hetken auki, kun saavuimme torille ja oli mukava kierrellä kojuja, jotka tarjosivat erilaisia paikallisia käsitöitä. Hetken ihasteltuamme kaupunkia, etsimme itsellemme illallispaikan. Tältä matkalta en lähtisi antamaan mitään erikoisia ravintolavinkkejä, sillä emme olleen ottaneet selvää etukäteen hyvistä ravintoloista, kuten normaalisti ennen lasta teimme. Valitsimme ummikkona ravintolamme kun nälkä yllätti ja kun se sopi pikkutyttömme aikatauluun. Onneksemme tälläkin kertaa ravintolaksi valikoitui kelpo paikka, jossa viini oli erinomaista. Uzes oli siis kaikin puolin tutustumisen arvoinen paikka ja olisihan siellä voinut viipyä hiukan pidempäänkin.




Seuraava aamumme käynnistyi majapaikkamme emännän loihtimalla aamiaisella, joka oli oikein hyvää ja näkymäkin terassilta oli mukavasti suoraan uima-altaalle, ainoastaan aurinkoinen sää puuttui. Aamiaisen jälkeen suuntasimme automme kohti Montpellieriä. 


Montpellier ei näyttäytynyt meille ihan parhaassa valossa, sillä ilma oli niin kylmä ja sateinen, että jouduimme suuntaamaan ensimmäisenä Uniqlolle ostamaan kevytuntuvatakit, jotta tarkenimme kierrellä kaupungilla. Keskustan laidalta löytyi kuitenkin hieno puisto, josta oli hienot näkymät ympäröivään maastoon. Kova sade hidasti liikkumistamme ja siitä syystä kuva kaupungista jäi vähän pintapuoliseksi, mutta onpahan syy tulla vierailemaan kaupungissa uudemmankin kerran.




Kolmantena päivänä hyvästelimme ensimmäisen majapaikkamme ja lähdimme autolla kohti Etelä-Luberonissa sijaitsevaa paikkaa nimeltä La Tour-d'Aigues. Matkalla poikkesimme ensin Pont du Gard -akveduktille, jota majapaikkamme isännät olivat meille suositelleet. Akvedukti oli oikea turistirysä, mutta silti mielestäni näkemisen arvoinen. 


Akveduktilta suuntasimme kohti Avignonia. Avignonin keskusta oli muurin ympäröimä idyllinen pieni kaupunki. Kiertelimme hetken kaupungilla ja pysähdyimme lounastamaan ja nauttimaan vihdoin aurinkoisesta ja lämpenevästä säästä, ennen kuin jatkoimme matkaamme kohti seuraavaa majapaikkaamme.




Toisessa majapaikassamme viivyimme vain yhden yön, joten nukkumisen lisäksi ehdimme nauttia siellä vain illallisen ja aamiaisen, ennen kuin matkamme jatkui. Illallisesta on kuitenkin mainittava erikseen, sillä majapaikkamme omistajan äiti loihti vieraille illallisen ja itse päädyin tilaamaan tonnikalapihvin, joka oli todella hyvää. Myös mieheni pihvi-annos maistui maukkaalle.



Neljäntenä päivänä heräsimme ja suuntasimme automme kohti Chateau La Costen -viinitilaa. Viinitila oli suuri ja siellä olisi voinut lähteä opastetulle viinin maistelu kierrokselle tai jäädä nauttimaan lounasta heidän tyylikkäässä ravintolassaan, mutta meille riitti tilan ihastelu omatoimisesti, sekä muutaman tuliaisviinin valitseminen ennen kuin jatkoimme matkaamme. Kohde oli kuitenkin sen verran hieno, että sinne olisi mielellään majoittunut ja jäänyt ihastelemaan ympäristöä vähän pidemmäksikin ajaksi... Ehkä sitten seuraavalla kertaa, kun matkassa ei ole mukana pientä vauvaa.



Viinitilalta suuntasimme automme kohti Aix-en-Provencea. Ihastuin kaupunkiin ja sen pieniin kauniisiin kujiin. Meillä oli vain yksi iltapäivä aikaa tutustua kaupunkiin, mutta olisin itse jäänyt sinne mielelläni pidemmäksikin aikaa. Tällaiselle shoppailuintoilijalle kaupunki tarjosi laajan valikoiman erilaisia ihania kauppoja, joissa tosin en itse ehtinyt hirveästi vierailemaan. Ainoa miinus kaupungissa oli amerikkalaiset turistit, joita kaupungissa oli yllättävän paljon. Jos kuitenkin joku kaupunki pitäisi mainita matkamme kohteista niin Aix olisi listan kärjessä, sillä se kolahti minuun kovaa. Iltapäivällä jouduimme toteamaan, että oli aika lähteä kohti seuraavaa majapaikkaamme ja jätettävä Aix-en-Provence taaksemme.



Siirry Etelä-Ranskan Road-Trip osa 2.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti