lauantai 28. lokakuuta 2017

Halloween herkuttelua


En ole koskaan viettänyt Halloweenia sen kummemmin, mutta nyt lapsen tulon jälkeen innostus tällaisiin juhlapyhiin on jostain syystä kasvanut. Koska puolivuotias tyttöni ei vielä ymmärrä mitään Halloweenista, eikä osaa arvostaa koristeluja tai herkkuja, niin ajattelin kuitenkin vähän jo ruveta harjoittelemaan tulevia vuosia varten.


Yksi lempi leivonnaisistani on ollut jo pitkään mutakakku, jonka reseptin sain joskus ystävältäni, joka osaa loihtia aina mitä maittavampia ruokia, niin makeasta kuin suolaisestakin. Suklaan ja kermavaahdon ystävälle tämä mutakakku iskee kovaa.  Koska en ole kyseistä mutakakkua pitkään aikaan tehnyt, niin päätin nyt verestää muistiani ja loihtia sellaisen näin Halloweenin kunniaksi. Nyt kuitenkin Halloweenina ajattelin tuunata tämän perinteisen mutakakkureseptin juhlaan sopivammaksi.

Tarvitset:

Kakkupohjaan

4 munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa sekä voi ja sekoita ne keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Lisää leivinjauhot ja vehnäjauhot seokseen, koko ajan sekoittaen varovasti. Voitele vuoka ja laita pohjalle korppujauhot, ennen kuin kaadat seoksesi vuokaan. Paista kakku 200 asteessa 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Koristeeksi

Valkosuklaata
Tomusokeria
Ananaskirsikoita
Kuohukermaa
Iso musta karkki hämähäkin vartaloksi
lakunarusta jalat hämähäkille

Hyvää Halloweenia!

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti