perjantai 2. maaliskuuta 2018

6 asiaa mitä et tarvitse vaatekaappiisi

Koska kaapissani on vain rajallinen määrä tilaa, lähdin miettimään mitkä ovat sellaisia vaatteita, joista voisin hankkiutua eroon. Lähdin siis miettimään syitä miksi jotkut vaatteet eivät oikeastaan koskaan valikoidu päälle puettavaksi vaan jäävät kaappiin vain viemään tilaa muilta vaatteilta. Ilman perusteluja olen ollut aika huono luopumaan vaatteistani, mutta ajattelin että jos osaisin perustella itselleni miksi niitä ei enää tarvita niin onnistuisin pääsemään eroon turhista vaatteista. Tässä siis  kokoamani listaus asioista, mitä et tarvitse vaatekaappiisi.


1. Epämukavat vaatteet. Vaatteet jotka eivät tunnu päällä mukavilta esim. kiristävät tai hiertävät,  jäävät aina kaappiin, eivätkä yleensä valikoidu päälle puettavien joukkoon. Ja jos joskus unohdat, että kyseinen vaate on ollut epämukava ja puet sen päälle, niin kadut sen valitsemista heti ensi töiksesi.

2. Kaikki vaatteet mitä et ole käyttänyt viimeisen vuoden aikana. Jos kaapistasi löytyy vaatteita joita et ole käyttänyt viimeisen vuoden aikana niin todennäköisyys sille, että tulisit niitä jatkossakaan käyttämään on hyvin pieni.


3. Väärän kokoiset vaatteet. Liian pienet tai suuret vaatteet jäävät usein lojumaan kaapinpohjalle, eikä niitä tule käytettyä, sillä aina kun ajattelet että voisit vaatteen pukea ja testaat sitä, toteat että se ei näytä hyvältä väärän kokonsa ansiosta. Liian isojen vaatteiden kohdalla on tietysti mahdollisuus viedä ne ompelijalle ja saada niistä teetettyä oikean kokoiset, mutta tässäkin asiassa on hyvä tuntea itsensä ja miettiä, että kuinka usein saan vietyä vaatteet ompelijalle. Liian pienien vaatteiden kanssa ei kannata edes lähteä huijaamaan itseään ja odotella, että jotenkin ihmeen kaupalla taas mahtuisi niihin, sillä vaikka saisitkin laihdutettua itsesi oikean kokoisenkin, ei kyseiset vaatteet enää välttämättä silloin sinua miellyttäisi.

4. Rikkinäiset vaatteet. Rikkinäiset vaatteet luovat yleensä nuhjuisen vaikutelma, joten sellaisia ei kannata säästellä vaan luopua niistä suosiolla. Jos kuitenkin vaate on muuten hyvässä kunnossa, mutta jostain syystä siinä on joku pieni osa rikki, voi sen tietenkin korjatakin. Tässäkin kohdassa pätee kuitenkin tuo aiemmin toteamani lausahdus, että on hyvä tuntea itsensä ja miettiä, että kuinka usein saan vietyä vaatteet korjattavaksi ompelijalle tai ryhtyä itse korjaamaan.


5. Vaatteet, jotka eivät saa sinulle hyvää fiilistä. Sellaiset vaatteet joita muut ovat kehuneet päälläsi tai olet jopa sortunut ostamaan vaatteen, kun joku on sitä niin vuolaasti kehunut, mutta jostain syystä sitä pitäessäsi sinulla ei ole hyvä fiilis. Kaapista et sitä kuitenkaan ikinä tule valinneeksi päälle, mutta et raaski poiskaan heittää kun muut ovat sitä niin kehuneet.

6. Vaatteet, jotka eivät sovi omaan tyyliisi. Vaatteet jotka ovat näyttäneet jonkun muun päällä fantastiselta, mutta ostettuasi sen itsellesi et sitä kuitenkaan ole osannut käyttää. Vaikka vaate on jonkun päällä näyttänyt hyvältä, niin jos se ei tunnu sinusta omalta niin sitä ei tule myöskään käytettyä.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti